RESULTATEN

We zijn in de finale eindsprint van het nationale seizoen. Alles zit er bijna op (er rest ons de Democup op 11 mei in de Sportoase te Leuven) en vorig weekend was het de beurt aan onze allerkleinsten, de toekomst van de sport.
Op 27 april gingen de "Minimasters" door te Aartselaar (tussen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg).

Onze mini's hebben schitterend gesprongen! De clubkleuren schitterden op het podium met 2 titels dankzij Ine Van Geel en Liene Van Trier en nog een podiumplaats (zilver) dankzij Joke Van Landeghem.

PROFICIAT AAN AL ONZE MINI'S!

Verslag => klik op lees meer

 


Minimasters - Aartselaar

Dit zijn de individuele kampioenschappen voor de mini's (= skippers van max. 11 jaar of jonger). Ze strijden tegen elkaar in volgende leeftijdscategoriëen: 11 jaar, 10 jaar, 9 jaar en jonger (en uiteraard opgesplitst in jongens/meisjes).
Ze gaan elkaar te lijf in volgende proeven: 30s speed (snelheid), 2min speed (uithouding) en een freestyle.
 
Tijdens de Minimasters was RSC Rivierenhof weer goed vertegenwoordigd en met succes vertegenwoordigd.
Onze jongste skippers zorgden voor podiumplaatsen, eremetaal en brachten 2 titels mee naar 't Stad :-)
We hadden geen deelnemers bij de jongens, dus vallen de jongenscategoriëen al weg voor ons, maar wel heel wat deelnemers bij de meisjes in de 3 leeftijdscategorieën.
 
In de categorie 11 jaar domineerde Ine Van Geel de ganse competitie. Ze stak er met kop en schouders bovenuit en liet de concurrentie (& vriendinnen) ver achter zich bij elke proef. Als logisch gevolg won ze dan ook zeer overtuigend met duidelijke onderscheiding.
 
Op de 2de plaats in deze categorie was het weer prijs voor ons want vriendin Joke Van Landeghem ging met de zilveren medaille lopen. Schitterende dag dus voor ons als club. Vervolgens sloot ook Linde Van Tente nog aan in de top 10 met een 7de plaats en ook onze andere skippers in deze categorie sprongen voor hun persoonlijk een goede wedstrijd
 
In de categorie 10 jaar was de titel ook voor ons dankzij Liene Van Trier. Ze was overtuigend in de twee speedproeven en in de freestyle stond ze stevig tussen de top 5 van de dag. Dit alles samen zorgde voor de gouden medaille en titel in deze categorie. In deze categorie behaalden we verder nog een 11de plaats (Hoskens Thaly) en een 19de plaats (Eva Apers). Goede resultaten tussen de 33 deelnemers in deze categorie.
 
Bij de categorie 9 jaar en jonger vielen we net naast het podium met een knappe 4de plaats van Julie Swennen. Op haar uithouding moet ze nog werken, maar met de freestyle liet ze duidelijk zien wat ze waard was, zodat ze 2de was bij dit onderdeel. Nog even oefenen op dit onderdeel en volgend seizoen is dit een medaille.
 
De toekomst is verzekerd en RSC Rivierenhof is weer trots op zijn jongste telgen!!!

 

 

Klein verslagje van 1 van minicoach Lynn.

De laatste wedstrijd van het seizoen was eindelijk daar: de mini-masters!
Na nog wat extra trainen na het mini-team kampioenschap, waren ze er volledig klaar voor. Enkele onder hen begonnen de wedstrijd dan ook met weeral mooie scores op het scorenbord tijdens de speed. Zelfs de 2 minuten konden de mini's niet klein krijgen! Ze zijn er volledig voor gegaan en sprongen zo goed als ze konden. Dit zorgde natuurlijk voor 2 gouden medailles en een zilveren medaille!
We konden ook genieten van een jammere, maar knappe 4de plaats. Ook onze andere springers behaalden mooie resultaten! Proficiat aan iedereen!
Zo zie je maar dat onze club kan rekenen op een mooie generatie vastberadende springers! Nu nog even bekomen van de wedstrijden en genieten van de knappe  resultaten, nog wat nieuwe truks oefenen en hop naar volgend springjaar met weer nieuwe wedstrijden in het vooruitzicht!

Sportieve groetjes van een suppertrotse minicoach
Lynn! ;)