Double Dutch Experience - zaterdag 20 april (Tolhuis, Gent). (foto's bij media)

Tijdens dit kampioenschap strijden teams in battles tegen elkaar in 4 DD-events: 1 x 1 min. speed, 1x 1 min. duospeed, 30s DD3 freestyle, 30s DD4 freestyle. Bij de speedbattles strijden ze per 4 teams tegelijkertijd en de 2 beste teams gaan steeds een ronde verder. Bij de freestyles is het een 1-on-1 battle en het team met de lagere score vliegt eruit. Korte, snelle en interactieve wedstrijd die eens voor een luchtigere, andere sfeer zorgt tussen de traditionele kampioenschappen.

Verslag door plaatselijke deelnemer Charis

7 Senioren, een 5-tal double dutch touwen en een aantal trainingen met daartussen een avondje warme chocomelk en koekjes... Hét recept voor een geslaagde wedstrijdervaring. Op zaterdag 20 april hebben enkele springers de kans genomen om hun DD skills te bewijzen. Toen onze senioren maatjes (Pieter, Eva, Joke, Laenen, Anke, Laura en Fabian) zich aan het amuseren waren in het prachtige Argentinië, dachten wij er hier ook het beste van te maken met onze 2 vrijwillige ploegen. We gingen meedoen aan de DDE voor senioren. Terwijl een zomeravond voor de Argentiniërs een cocktail betekende op het strand, trotseerden wij in België de toen nog barkoude lentedagen met een warme drank en een zeer gezellige avond op de zetel, na onze inspanningen in de sporthal uiteraard.

Er gingen trainingen voorbij wanneer het leek of we niets hadden gedaan of er niets lukte, de ene keer met een lach, de andere eindigde met... ja hoor, een chocomelk. Gelukkig konden we elkaar wat helpen met enkele "AHA erlebnissen" als gevolg. Deze 7 toffe meisjes, waarvan ik trots gangmember was, gingen het opnemen tegen andere ervaren senioren met heel wat double dutch skills. We besloten samen te lunchen bij aankomst, de wedstrijd begon immers pas om 13u. Tijd genoeg om nog enkele sandwichen binnen te spelen en gezonde worteltjes en komkommers af te wisselen met een snoepje. De suikers zouden we misschien wel eens goed kunnen gebruiken.

De eerste speedproef, 1 x 1 min. met 3,....


ging van start met Xenia Meersschaert, Ashley Noterman en Charlotte Lemmens. Het leek of Xenia de suikers hun werk heeft laten doen want ze knalde die 1ste minuut met een foutloze hoge score als resultaat. Toen was het de beurt aan Katrien Verbunt met mezelf en Charlotte Maegh als draaiers. Katrien zette ook een mooie, foutloze prestatie neer. Zeker als je weet dat ze dit al jaren niet meer heeft gedaan omdat ze simpelweg nog nooit zo'n goeie draaiers heeft gehad... Ahum. Dat terzijde gingen we beiden wel door naar de halve finale! Kort daarna was het voor Katrien snel voorbij, al duurde die minuut wel heel lang doordat we een paar foutjes hebben gemaakt. Gelukkig dacht Xenia er extra voor te gaan met haar draaiers en geraakten zij wel door naar de laatste ronde. Met 4 ploegen streden ze nog één keer voor de erelintjes. En ja hoor, Xenia, Ashley en Charlotte zijn trotse eigenaars van het zilveren lintjeen hebben dankzij deze prestatie ook nog eens een schavotje hoger mogen staan dan de ploeg van Hipe Skip met s' werelds snelste springer, Jolien Kempeneer als lid. Iets wat een mooie herinnering waard is...

Ashley, Charlotte en Xenia werden pas voltallig met Jozefien Leloup wanneer ze ook deelnamen aan de volgende speedproef: 1 x 1 minuut met 2 skippers in 1 set double dutch touwen. We zijn zoiets niet gewoon, maar ze gingen het toch eens proberen. De eerste ronde werd een verrassende selectie voor de volgende ronde, die we al gauw weer zijn vergeten... Het was het proberen waard!

Na deze proef volgde eindelijk de freestyle battle. Begrijp me niet verkeerd, deze wedstrijd verliep zeer snel, maar het battlen zorgde al voor een rijk gevulde, spannende namiddag. Xenia, Ashley en Charlotte zetten meteen een foutloze freestyle neer wat voor hen een sprong in de lucht teweegbracht. Helaas was de concurrent een ploeg van Sipiro, die later ook deze proef wonnen, waardoor ze geen kans meer kregen om hogerop te geraken. Ploeg mezelf, Katrien en Charlotte hebben 2 x een freestyle laten zien met telkens één foutje op het einde wat ons ook de doodsteek gaf. Jammer, want we wilden het wel eens tegen elkaar opnemen en zagen onze kansen voorbijvliegen.

Team Xenia, Ashley, Charlotte en Jozefien deden ook nog mee aan de laatste battle met een DD4 freestyle. Op training lukte deze oefening beter dan de DD3 en waren er ten slotte maar 4 ploegen die deelnamen aan dit onderdeel. Het werd hen echter niet gegund. Na een eerste fout zijn ze er niet meer in geslaagd om hun oefening terug in te zetten wat voor hen het einde betekende. Een halve minuut is dan ook zo voorbij, eens je mist, zoals Ashley zegt: 'Is't miserie!'.

 

Gelukkig kunnen we ook zeggen, 'we'll always have that night with de chocomelk'.