Het voorbije weekend stond de 2de belangrijke afspraak van het seizoen voor de deur. Na het BK Masters (individueel) in november was het nu tijd voor het BK Teams.

De voorbije 3 weekends konden de teams (4-5 personen) zich selecteren tijdens selectiekampioenschappen voor het BK Teams dat op zaterdag (gemengd en jongens) en zondag (meisjes) doorging in de sporthal van Dendermonde.

Zaterdag streed ons ancienteam mee - Kristof Laenen, Pieter Himpe, Manuel Troost, Natasja Govaerts en Eva Theuns - voor de winst. Op het WK voorbije zomer eindigden ze 2de (na Australië) en dit seizoen kwam Eva hun rangen versterken en bevestigen ze opnieuw hun kunsten. Het was een zeer spannende strijd, maar op het einde konden ze (ondanks een zééér kleine voorsprong op Siluskip) toch de gouden medaille rondhangen en brengt dit team de Belgische Titel weer mee naar 't Stad :-).

Voor Pieter, Kristof en Natasja is dit ondertussen al de 3de Belgische Titel op rij op het BK Teams, een mooie hattrick.

Zondag kwamen onze meisjesteams in actie die zich vorig weekend konden selecteren voor dit BK. 's Morgens was het tijd voor onze jonge meisjes in de categorie Beloften (12-14 jaar) - Julie Maegh, Julie Keysers, Amber Van Ruiten, Yara Meersschaert en Louise Ysewijn. Tijdens hun selectie vorig weekend hadden ze nogal last van stress, maar nu waren ze duidelijk voorbereid. Goede proeven en goede coaching door Fabian leidde hun naar een knappe 3de plaats en bijhorende bronzen medaille. De toekomst is met deze meisjes verzekerd.

In de namiddag was het dan tijd voor de 15+ (junioren en senioren) waar alle hoop rustte op ons meisjesteam - Joke Hoste, Charis Verrept, Laura Van Raemdonck, Charlotte Maegh en Katrien Verbunt - die een staaltje van hun creativiteit lieten zien tijdens de selectie vorig weekend. Ze verbaasden toen vriend en vijand met 2 foutloze freestyles, SR 2 en DD 3 en kregen lovende woorden van de concurrentie voor hun prachtige / originele freestyles gemaakt op muziek. De hoop op de top 5 was er, maar er ging moeten geknokt worden in een zeer sterk deelnemersveld. Ze sprongen enkele heel goeie onderdelen (waaronder een foutloze DD4 en goeie DD speed), maar een paar keer was het net dat foutje teveel. Over het algemeen een goede wedstrijd, maar net dat foutje teveel om zich in die top 5 te nestelen. Ze eindigden 7de, maar waren toch tevreden om het kampioenschap te eindigen met hun foutloze freestyle.

Al deze teams mogen deze zomer naar het EK Teams dat plaatsvindt in Aalborg, Denemarken op 26 - 27 juli 2013. Het gemengde team en beloftenteam strijden mee in het European Championship (Beloften in het European Youth Championship), terwijl het meisjesteam zich mag bewijzen in de categorie van het Youth Tournament.

Check de foto's bij media dankzij Frank & Ann Verbunt - topfotograven!!!!

resultaten Beloften - Meisjes - Open


Zaterdag had het mixed team een goeie dag, maar geen absolute topdag en al snel bleek na enkele proeven dat de grootste concurrentie ging komen van het gemengde team van Siluskip (Zele). We begonnen met een goeie score op onze speed Single Rope (343), maar geen monsterscore. Dit is altijd een onderdeel, waarin we de schade moeten proberen te beperken. Ons toponderdeel (Double Dutch Speed), waar we ook wereldrecordhouder in zijn met 602, liep vlot, maar we voelden dat er meer inzat. 569 en dus zeker en vast tevreden, maar het leek uit te draaien op een goeie dag, maar niet de topdag waarbij vlot alle records gingen geëvenaard worden of sneuvelen.

Tot we aan de freestyles kwamen. Pieter en Natasja haalden hun favoriete muziek uit de kast en sprongen zich op hun Bieberbeats en One Direction Sound richting topfreestyle met 1 misser. Topscore tot gevolg, maar niet genoeg om Siluskip te verslaan in dit onderdeel.

SR 4: het gevreesde onderdeel van elk team liep tot een goed einde. Zoals ook tijdens de laatste training, dus meer dan tevreden. Ook het publiek was tevreden toen Manuel met overweldigend enthousiasme shaket en dan nog eens op zijn derrière petst dat de ganse zaal kon meegenieten. DD 3: Foutloos: nothing more to say....Perfect freestyle en publiek en jury verbaasd. (of dit was omdat Pieter halverwege uit dankbaarheid voor hun een diepe buiging maakte?)

Na zo'n boost van energie door de DD 3 hoopten we ook op een foutloze DD 4. De kans zat erin, maar halverwege gingen we in de mist. Zeer slecht moment om in te pikken, dus konden Pieter & ik halverwege even een praatje slaan om ons dan te herpakken en sterk te eindigen met een wheel dat publiek en jury kon appreciëren. Toch 2 missers, maar nog steeds de hoogste score, en beetje ontgoocheld dat we deze freestyle niet tenvolle konden tonen.

De verwachtingen ging vol naar het zilver en de verbazing was dan ook groot toen plots bleek dat we WONNEN en goud rond onze nek kregen!!! Op naar het EK voor een gelijkaardig scenario?

 

Zondag begonnen de meisjes met hun "favoriete" speedonderdelen: 337 op de Speed Single Rope en 539 op hun Speed Double Dutch. 539 was dicht bij hun topscore van dit seizoen op dit onderdeel en hier plaatsten ze zich 4de mee op dit onderdeel. Speed Single Rope kwam duidelijk wat te kort, want hier waren ze pas laatste mee, maar focus op de freestyles, want Speed Single Rope was nooit hun sterke troef. De teamsfeer zat door de DD goed, de eerste stress viel van de schouders en hop naar de freestyles. Alles bleek op schema te zitten voor die belangrijke top 5 plaats.

SR 2 zorgde ervoor dat de jonkies van het team (Laura en Charlotte) de zware taak kregen om hun spektakelstuk van vorige week hopelijk te herhalen. De jury kon meteen vol aan de bak met deze 1ste freestyle van de dag. Laura had jammer genoeg 2 kleine missers. Op zo'n kampioenschap heb je echter ook de nodige portie geluk nodig, want ook de concurrenten kunnen op zo'n dag al eens een minder moment hebben. Recrean en Hipe Skip hadden echter een topdag, maar bij de andere teams ging er ook al eens iets mis. Na de SR 2 bleef de schade voor de top 5 dus nog redelijk beperkt, dus no worries en alles bleef mogelijk.

SR 4 zorgen door ontlading en emotie. Charis & Joke sprongen dit foutloos (klein applausje - vertelde livereporter Eva ons), Charlotte kregen we geen info over, maar Laura had de pech dat haar handvat even een eigen leven ging leiden en dit richting grond ging. Zeer jammer, want even dachten we dat na vorige week de SR2 deze week de SR4 foutloos ging zijn. Charis haar touw bewees haar een mooie laatste dienst, want na deze freestyle is het touw gebroken, net op de juiste moment ;-)

DD 3 was het moment voor onze jonkies. Charis' Angels - Katrien, Laura en Charlotte - kregen het volle vertrouwen voor deze DD freestyle en op training en wedstrijd hadden ze reeds bewezen dat ze deze meerdere malen foutloos konden. Misschien toch net niet de topvorm van de dag te pakken, want er slopen 2 kleine missers in. Wel nog een mooie score van 338, maar het begon allemaal wel heel nipt te worden voor die top 5-plaats.

Eindigen doen deze dames in stijl, zoals een ware dame. Een stijlvolle dame is voorzien van de nodige hoeveelheid glitter & glamour met een sprankeltje vuurwerk en de nodige finesse, wel dit had deze freestyle ook. Op de moment dat het moest, sprongen ze deze freestyle foutloos met een staaltje van creativiteit en muziekgevoel zodat dit zorgt voor net genoeg verbazing en veel appreciatie van het publiek.

Het was een nipte strijd, maar uiteindelijk eindigden ze 7de. Hierdoor selecteren ze zich niet voor het EK zelf, maar wel voor het Youth Tournament dat de dag voor het EK plaatsvindt.