Toekomst is verzekerd, maar ook de anciens zijn nog niet versleten! (Dubbel Goud en Brons)

Het voorbije weekend gingen op zaterdag en zondag in Oostende (Mr. V Arena) de B-, 25+ en A-masters door. Het weekend waar de individuele toppers van de voorbije selectiemasters (tijdens 2 voorafgaande weekends) onderling strijden om de medailles en de titel van Belgisch Kampioen. RSC Rivierenhof was present en de medaillekansen dankzij de goede resultaten op de selectiemasters werden verzilverd of nog beter gezegd verGOUD!

Op zondag waren het de A-masters waar de allerbeste met elkaar strijden in de 3 bekende onderdelen: speed 30s, speed 3 min en freestyle. Bij de beloften ging Yara Meersschaert aan de haal met de gouden medaille en mag ze zich een gans jaar beste Belgische vrouwelijke belofte noemen, maar ook plaats 3 en dus het brons was voor onze club nl. Julie Keysers. Onze andere geselecteerden beloften eindigden op plaatsen .... De supporters en coach Fabian zagen dat het goed was en de vele felicitaties bleven niet uit.

Dikke PROFICIAT! Hopelijk kunnen jullie de komende jaren en ook bij de 15+ voor nog vele mooie resultaten zorgen. Keep up the good Work!

Op zaterdag was het tijd voor de B-masters en 25+ masters. Aangezien RSC Rivierenhof de eerste en oudste club is van België (we leerden immers ons volk springen) is het logisch dat we wel wat oudere springers hebben. Mastercoach Joke Hoste en bestuurslid Eva Theuns beschikken over een gezegende leeftijd en gingen nu zelf de strijd aan in deze 25+ categorie. Het winnaarsbloed vanop het WK-demo is duidelijk nog steeds aanwezig, want Joke Hoste wint het goud en de titel bij de 25+ masters (onder de springers zelf ook wel de bommamasters genoemd), terwijl Eva Theuns de bronzen medaille rond haar nek liet bengelen.

Onder het motto: oud en nog niet versleten toonde RSC Rivierenhof dat jong en oud hand in hand de mooie toekomst van RSC Rivierenhof tegemoet gaan!

Yara Meersschaert - Belgisch Kampioen Rope Skipping Masters 2012

Resultaten

Eindstand A-masters 2012,  B-masters en 25+ masters 2012


uitgebreider verslag online vanaf donderdag 22/11