resultaten

België is top of nog beter gezegd Antwerpen is top! Antwerpen wil zeggen RSC Rivierenhof, want onze 2 deelnemers aan de Europese Masters komen met eremetaal naar huis. Natasja Govaerts had naar eigen zeggen een iets mindere dag bij aanvang, maar ze scoort toch een mooie 3de plaats Overall bij de meisjes en brengt zo de bronzen medaille mee naar huis. 2 jaar geleden pakte ze ook al zilver en ook nu hoort ze nog steeds bij de top 3 van Europa. Pieter Himpe (onze "ancien") deed waar hij al zolang op hoopte. Hij scoorde met zijn foutloze freestyle, deed zijn 19 level 5 tricks en wint de titel van Europees Kampioen freestyle!!! Onze Single Rope Master :-) scoort eindelijk zijn welverdiende 1ste plaats op dit onderdeel en kreeg met veel trots de bijhorende gouden medaille.

 


Vorig jaar konden konden Belgische topskippers zich selecteren voor het EK RopeSkipping Masters dat het voorbije weekend (zaterdag 3 november 2012) doorging in Guimaraes – Portugal.

Onze club had verschillende geselecteerden, want ook Kristof Laenen (30s/3 min) en Manuel Troost (3 min/freestyle) waren geselecteerd voor dit EK. Beiden gaven echter verstek wegens tijdsgebrek en financiële redenen.
Onze club was dan vertegenwoordigd door Natasja en Pieter, beiden zeer ervaren topsporters, die hun palmares weer wat kunnen aanvullen. Deelnemers uit maar liefst 10 Europese landen waren vertegenwoordigd. 
 
Natasja kende bij aanvang een mindere dag bij haar speed 30s. Ze begon deze met een misser, maar herpakte haar snel en behaalde toch nog een score van 90. Vervolgens volhouden en doorbijten tijdens de 3min. leverde haar een score van 448 op. Schade dus kunnen beperken en het podium is nog in zicht. Tenslotte de freestyle begon met een grote misser en dus wel wat jammer. De titel zat er niet meer in, maar een evenaring van 2 jaar geleden was nog mogelijk (zilver). Er sloop nog een klein missertje in, dus geen topkampioenschap en topdag maar ok gezien de moeilijke springvloer. Na afwachten wat de andere skippers deden bleek het een goed resultaat te worden. Overall evenveel punten als plaats 2, maar de Hongaarse scoorde iets meer op haar freestyle dus pakt ze zilver en Natasja kan tevreden zijn met de bronzen medaille.
 
Pieter kwam, zag en overwon. Grote druk op de schouders aangezien hij enkel meedeed aan freestyle en Europa toekeek naar de alleroudste Europese Deelnemer in jaren, zijn onderdeel! (dit record en titel pakken ze hem zeker niet snel af!) => zijn 2de titel van de dag!
Tijdens de selectiemasters sloop er nog een klein foutje in, maar Sister Act gewijs sprong hij als een fluitje van een cent foutloos door tot het einde, mits de nodige luchthappen en reanimatietechnieken kon hij zijn punten aanschouwen en hij zag dat het goed was. 19 level 5 tricks en een creatieve freestyle brachten hem naar de top, plaats 1 en zo kroont hij zich tot SR Master ook wel Europees Kampioen Freestyle genoemd!
 
Proficiat aan beide medaillewinnaars en onze Europese master freestyle!

FEMALE

EK – OVERALL FEMALE:
1. GOUD: Jolien Janssens (Recrean Skippers Oudenaarde)
2. ZILVER: Hanna Banhegyi (Hongarije)
3. BRONS: NatasjaGovaerts (RSC Rivierenhof Antwerpen)
6. Laurena Van Leeuwen (Sleins Skip Evergem)

EK – Speed 30sec FEMALE
:
1. GOUD: Jolien Janssens (Recrean Skippers Oudenaarde)
2. ZILVER: Laura Tatar (Hongarije)
3. BRONS: Ellen De Schrijver (Siluskip Zele)
7. Laurena Van Leeuwen (Sleins skip Evergem)
7. Natasja Govaerts (RSC Rivierenhof Antwerpen)
10. Jolien Claus (RSC The Handles Deinze)

EK – Speed 3min FEMALE
:
1. GOUD: Hanna Banhegyi (Hongarije)
2. ZILVER: Ellen De Schrijver (Siluskip Zele)
3. BRONS: Birgit Hasler (Oostenrijk)
5. Natasja Govaerts (RSC Rivierenhof Antwerpen)
8. Jolien Janssens (Recrean Skippers Oudenaarde)

EK – Freestyle FEMALE
:
1. GOUD: Jolien Janssens (Recrean Skippers Oudenaarde)
2. ZILVER: Jilka Lauweryns (Recrean Skippers Oudenaarde)
3. BRONS: Zsofia Csanalosi (Hongarije)
7. Natasja Govaerts (RSC Rivierenhof Antwerpen)
10. Jolien Claus (RSC The Handles Deinze)
13. Laurena Van Leeuwen (Sleins Skip Evergem)

MALE

EK – OVERALL MALE:
1. GOUD: Lode D’Hollander (Siluskip Zele)
2. ZILVER: Oliver AströmMöller (Zweden)
3. BRONS: Nicolas Van Itterbeeck (ROM Skippers Mechelen)

EK – Freestyle MALE
:
1. GOUD: Pieter Himpe(RSC Rivierenhof Antwerpen)
2. ZILVER: Lode D’Hollander  (Siluskip Zele)
3. BRONS: Oliver AströmMöller (Zweden)