Voorbije weekend vond in Blankenberge en Oostende de 'prestigieuze' Democup plaats. Traditioneel de laatste wedstrijd van het seizoen, waar 26 demoteams gedurende 8 min. het allerbeste van zichzelf geven en strijden voor de titel van Belgisch Kampioen. Dit jaar stond er ook een bijhorende WK-selectie op het menu, want de Belgische Kampioen mag deze zomer in Tampa, Florida deelnemen aan de World Demo Cup om daar met de andere landen te strijden voor de wereldtitel.

Dit is ongetwijfeld het belangrijkste kampioenschap van het seizoen, waar elk team (van +- 12 deelnemers) een ganse show brengt met daarin alle aspecten van rope skipping in verwerkt.

Zaterdag 12 mei ging in Blankenberge de selectiewedstrijd door.

Ons A-demoteam schreef geschiedenis. Ze hadden de goeie springvibe te pakken en sprongen foutloos gedurende de 8 min. durende show en behaalde een monsterscore en wonnen met duidelijke overmacht de selectiewedstrijd.

resultaten selectie             foto's A, B en C-demoteam             TV-reportage WTV    (=> UPDATE - movie)

Zondag 13 mei - Finale

Ik vat het even samen in enkele woorden: BELGISCH KAMPIOEN!! Worlds, are you ready for us, cause Florida here we come! Vreugdetaferelen die zich uitten in springende en roepende mensen op elkaar (we zijn dan ook rope skippers ;-), een hoop uitgelaten springers die coach Pieter bestormen (Dank u Pieter!) en vreugdetaferelen bij onze talrijke supporters. A-demo, WE DID IT!

Hiermee is de 13de nationale democuptitel voor RSC Rivierenhof een feit!!!

Ons B-demoteam ging in dezelfde lijn als gisteren door en behaalde met hun opzwepende beats uiteindelijk een 8ste plaats.

resultaten finale


Uitgebreid verslag

Op Zaterdag 12 mei streden de 26 demoteams voor een plaats in de top 10 tijdens de selectiewedstrijd. Die gaf recht op een plaats in de finalewedstrijd op zondag 13 mei in Oostende.

Ons B-demoteam sprong een goede demonstratie op hun 90's beats. Het publiek zag tussen al het klappen door dat het goed was en ook de jury dacht dit. Ze werden beloond met een 7de plaats en net zoals alle voorgaande jaren behalen ze hun doel nl. een selectie voor de finale.

Onze jongeren, het C-demoteam, sprongen op hun animation heroes de beste demonstratie van het seizoen. Coach Anke had niet beter kunnen wensen, want al deze jongeren gaven het beste van zichzelf, hielden de zenuwen onder controle en behaalden een 23ste plaats. Gezien hun nog jonge leeftijd is dit weer een goede demo-ervaring erbij en de toekomst wordt verder klaargestoomd!

 

Zondag 13 mei - Finale

Ik vat het even samen in enkele woorden: BELGISCH KAMPIOEN!! Worlds, are you ready for us, cause Florida here we come!

Voor de niet-aanwezigen: het werd een spannende strijd. De prijsuitreiking was één van de meest zenuwslopende momenten in enkele jaren, maar de ontlading en teamspirit die toen bovenkwam bij de A-demo was ongezien. Vreugdetaferelen die zich uitten in springende en roepende mensen op elkaar (we zijn dan ook rope skippers ;-), een hoop uitgelaten springers die coach Pieter bestormen (Dank u Pieter!) en vreugdetaferelen bij onze talrijke supporters. A-demo, WE DID IT!

Hiermee is de 13de nationale democuptitel voor RSC Rivierenhof een feit!!!

Ons B-demoteam ging in dezelfde lijn als gisteren door. Een paar grotere foutjes, wat jammer was. Enkele stukken die gisteren foutloos waren, sloop er nu een klein foutje, maar toch genoten springers en supporters van een knappe choreografie. De opzwepende beats resulteerden uiteindelijk in een 8ste plaats

resultaten finale