Belgisch Kampioenschap senioren mixed, 19 maart Dendermonde

 

Zaterdagnamiddag streden er 25 teams voor de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen en niet onbelangrijk een selectie voor het Europees Kampioenschap deze zomer in Hongarije.

Resultaat:

- een gouden medaille

- een nieuwe wereldrecord DD speed

- een selectie voor het EK in Hongarije

 

Proficiat aan alle teams voor de maandenlange inzet!!!


RSC Rivierenhof was sterk vertegenwoordigd met 3 teams.

Senioren Open 2 won met grote overmacht de Belgische titel. Ze wonnen 5 van de 6 onderdelen en verpulverden bovendien het wereldrecord DD speed met een monsterscore van 602 (vorige record was 57.

Het andere senioren team had wat minder geluk die dag. Na een jaar vol pech en ongeveer 4 wissels van teamleden was het een kwestie van geluk op de juiste momenten.  Toch slaagden ze erin met een foutloze DD4 het kampioenschap in stijl af te sluiten. Ze werden uiteindelijk 5den, maar grepen net naast de selectie voor het EK.

Helaas deed het team Senioren Open 3 (Maarten Oeyen, Yana De Bel, Yana Rommens en Elke Sips) buiten competitie mee. De laatste maand hadden er enkele van hun teamleden blessures, waardoor ze aan 1 proef niet konden deelnemen. Toch sterk dat ze er nog stonden en het was zeker goed voor hun competitie-ervaring. Volgend jaar meer succes!