Zondag 31 oktober stonden de Europese Masters 2010 op het programma, d.w.z. de individuele kampioenschappen. Ditmaal ging dit allemaal door in onze geweldige thuisstad Antwerpen en de place 2 be was de Lotto-Arena.

Met onze huidige Belgische Master bij de vrouwen, Natasja Govaerts, had RSC Rivierenhof zeker sterke kansen op een medaille. Vorig jaar wist Natasja op de Belgische Masters de concurrentie bij de vrouwen te verrassen en won ze overtuigend. Gisteren deed ze dit opnieuw, ze wist ons allen weer te verassen en overtrof zichzelf.

Natasja behaalt de zilveren medaille overall en kroont zichzelf hierbij voor de komende 2 jaar tot "Vice-Europese Master" (bij de vrouwen). Proficiat Natasja, alle supporters zijn supertrots op u! Knap gedaan!

Check de foto's bij media!

Natasja Govaerts: zilver op Europese Masters 2010Europese Masters 2010: Natasja Govaerts


Het ging een lange dag worden voor iedereen: de nagelbijtende supporters, die minstens even zenuwachtig waren als Natasja, en uiteraard Natasja zelf, die na weken training vandaag er wou staan en laten zien wat ze in huis had. Ze wou tonen dat die titel van Belgische Master niet éénmalig geluk was, maar dat ze kon bevestigen en dat heeft ze met verve gedaan. Zelf was ze behoorlijk zenuwachtig, omdat ze wist dat er vele mensen hoge verwachtingen hadden én omdat er in die Lotto-Arena ook wel heeeel veeeel Belgische supporters voor haar kwamen. De sfeer was dan ook optimaal in de Lotto-Arena: telkens wanneer de Belgen werden aangekondigd ging de massa uit zijn dak. Iedereen supporterde luidkeels voor alle Belgen.

Coach Joke en Natasja bereidden zich voor in de opwarmruimte voor de speedevents en ze waren er klaar voor. Natasja zette direct de toon van de dag in de 2 eerste onderdelen (speed 30s en speed 3 min.) met 2 superprestaties. 92 op de 30s wat 1 sprong onder haar persoonlijk record is, maar met de 3 min. bleef ze constant en zéééér snel lopen en brak haar record. 460 sprongen, superblij en ineens goed voor een zilveren medaille op dit onderdeel.

Alles liep dus op wieltjes en Joke en Natasja vlogen elkaar dan ook blij in de armen na de 3 min. Het spectaculairste onderdeel moest dan nog beginnen (freestyle), maar normaal is dit wel Natasja haar sterk punt. Voorbije zomer op de Wereldmasters eindigde Natasja 4de in dit onderdeel. Ze had toen zelfs heel lange tijd uitzicht op een medaille na een zeer knappe oefening (ze had slechts 1 kleine misser), maar net op het einde friemelde een Hongaarse (met uiteraard een zeer knappe en foutloze freestyle) haar er nog tussen.

Natasja kwam op het veld, de supporters hun hartslag ging naar de 200 en die van haar richting 220, maar uiterlijk oogde ze kalm. Ze sprong een geweldige freestyle op de tonen van 'I get around' (Beach Boys), foutloos uiteraard en wist publiek en jury te entertainen en te verbazen. Het gevolg was: de supporters gaan uit hun dak, Natasja gaat uit haar dak en ze mag tijdens de medailleceremonie het podium opkruipen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

In elk geval blijft de overall medaille het belangrijkste (de 3 onderdelen samengeteld) om je echt te kunnen kronen tot Europese Master. De onderdelen waren alvast super, dus konden geweldige resultaten in de overall niet achter blijven.

Natasja behaalt de zilveren medaille overall en het enige wat we kunnen zeggen is: Proficiat, aan deze Vice-Europese Master!!!

De supporters danken u Natasja voor een geweldige dag en we zijn blij dat je de kleuren van RSC Rivierenhof zo mooi hebt verdedigd. We stonden en staan als 1 team achter u. Nogmaals proficiat en dat zilver kleurtje van medaille staat u wel :-)