Vorig weekend hebben enkele van onze 15+ en beloftenteams deelgenomen aan het provinciaal kampioenschap.

Zaterdag was het de beurt aan de 15+ zij hebben hun oefeningen laten zien en zijn tot het volgende resultaat gekomen!

Proficiat Yara, Laura, Charlotte, Julie en Louise met jullie selectie voor het BK volgende week. Dat wordt knallen!
Amber, Louise, Julie, Lana en Saartje haalden jammer genoeg net geen plaatsje binnen en eindigden vandaag 11de. 

Oudjes én coach zijn trots op beide teams!

Zondag was het dan de beurt aan ons beloftenteam. 

Met een recordje op speed SR 340! En mooie freestyles hebben ze de zilvere medaille in de wacht kunnen slepen en zijn ze evenees geslecteerd voor het BK. *TROTS*

ALLE SUPPORTERS WELKOM ZONDAG IN BIERBEEK OM TE KOMEN SUPPORTEREN VOOR ONZE TWEE GESLECTEERDE TEAMS!

 

De valiezen van RSC Rivierenhof zijn bij de terugreis gevuld met tal van eremetaal, een trofee en een Europese titel! (verslag via lees meer) (video DD3, video DD4)

Voorbije zomer hadden in Aalborg, Denemarken de Europese Kampioenschappen Rope Skipping plaats.

Een delegatie van meer dan 180 sporters verdedigde de Belgische driekleur in Denemarken, waaronder ook onze 2 RSC Rivierenhofteams. België domineerde vandaag het volledige Europees Kampioenschap. Met Antwerpse trots en eremetaal blikken we terug op een geslaagd EK voor teams.
De groen-witte kleuren werden vervangen door de nationale driekleur, maar toch waren we present met 2 teams. 1 Meisjesteam (European Youth Tournament: 12-14 jarigen) en 1 Open Team (European Championships: +15 jarigen). Ook tijdens de Masters op zondag waren onze jongeren sterk van de partij met Yara en onze twee Julie's.
 
Tijdens het European Youth Tournament (12-14 jarigen) op vrijdag pakten onze beloften (Julie Maegh, Yara Meersschaert, Amber Van Ruiten, Julie Keysers en Louise Ysewijn) een zilveren en gouden medaille op 2 van de onderdelen tijdens hun 1ste EK. Overall eindigden ze wel pas 7de.
 
Zaterdag leek het tijdens de European Championships Teams (+15) een echte thriller voor ons "ancien" Open team (Pieter Himpe, Kristof Laenen, Manuel Troost, Natasja Govaerts en Eva Theuns). Dit team won op alle 6 onderdelen van het Teamkampioenschap een 1ste (3x goud) en 2de plaats (3x zilver) (de zogenoemde medailles op de afzonderlijke onderdelen/events). Zo mochten ze zich op het einde van de wedstrijd (dan worden de 6 onderdelen samengeteld tot de algemene overall uitslag) kronen tot European Champion 2013!
 
De laatste medailles werden verdeeld op zondag tijdens de Masters en ook hier graaiden we er nog enkele knappe plaatsen en een medaille mee. Yara bevestigde haar status als Belgisch Kampioen en beste Belgische Belofte en behaalde een gouden medaille op het onderdeel Freestyle en eindigt zo in de overall competitie nipt naast het podium op een 4de plaats. Julie Keysers eindigde als 2de Belgische op een 7de plaats overall. Julie Maegh sprong haar freestyle met verven, behaalde gelijke punten met de 3de plaats, maar moest wegens juryreglementen vrede nemen met 4de plaats op dit onderdeel.
 
Geslaagd EK voor RSC Rivierenhof, zowel voor de jongeren, maar zeker en vast voor de "anciens".
 
 
 
                                                 

RESULTATEN

We zijn in de finale eindsprint van het nationale seizoen. Alles zit er bijna op (er rest ons de Democup op 11 mei in de Sportoase te Leuven) en vorig weekend was het de beurt aan onze allerkleinsten, de toekomst van de sport.
Op 27 april gingen de "Minimasters" door te Aartselaar (tussen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg).

Onze mini's hebben schitterend gesprongen! De clubkleuren schitterden op het podium met 2 titels dankzij Ine Van Geel en Liene Van Trier en nog een podiumplaats (zilver) dankzij Joke Van Landeghem.

PROFICIAT AAN AL ONZE MINI'S!

Verslag => klik op lees meer

 

Double Dutch Experience - zaterdag 20 april (Tolhuis, Gent). (foto's bij media)

Tijdens dit kampioenschap strijden teams in battles tegen elkaar in 4 DD-events: 1 x 1 min. speed, 1x 1 min. duospeed, 30s DD3 freestyle, 30s DD4 freestyle. Bij de speedbattles strijden ze per 4 teams tegelijkertijd en de 2 beste teams gaan steeds een ronde verder. Bij de freestyles is het een 1-on-1 battle en het team met de lagere score vliegt eruit. Korte, snelle en interactieve wedstrijd die eens voor een luchtigere, andere sfeer zorgt tussen de traditionele kampioenschappen.

Verslag door plaatselijke deelnemer Charis

7 Senioren, een 5-tal double dutch touwen en een aantal trainingen met daartussen een avondje warme chocomelk en koekjes... Hét recept voor een geslaagde wedstrijdervaring. Op zaterdag 20 april hebben enkele springers de kans genomen om hun DD skills te bewijzen. Toen onze senioren maatjes (Pieter, Eva, Joke, Laenen, Anke, Laura en Fabian) zich aan het amuseren waren in het prachtige Argentinië, dachten wij er hier ook het beste van te maken met onze 2 vrijwillige ploegen. We gingen meedoen aan de DDE voor senioren. Terwijl een zomeravond voor de Argentiniërs een cocktail betekende op het strand, trotseerden wij in België de toen nog barkoude lentedagen met een warme drank en een zeer gezellige avond op de zetel, na onze inspanningen in de sporthal uiteraard.

Er gingen trainingen voorbij wanneer het leek of we niets hadden gedaan of er niets lukte, de ene keer met een lach, de andere eindigde met... ja hoor, een chocomelk. Gelukkig konden we elkaar wat helpen met enkele "AHA erlebnissen" als gevolg. Deze 7 toffe meisjes, waarvan ik trots gangmember was, gingen het opnemen tegen andere ervaren senioren met heel wat double dutch skills. We besloten samen te lunchen bij aankomst, de wedstrijd begon immers pas om 13u. Tijd genoeg om nog enkele sandwichen binnen te spelen en gezonde worteltjes en komkommers af te wisselen met een snoepje. De suikers zouden we misschien wel eens goed kunnen gebruiken.

De eerste speedproef, 1 x 1 min. met 3,....

RESULTATEN

Maart is traditioneel de maand van de teamkampioenschappen. Na onze beloften, junioren en senioren, die begin maart het beste van zichzelf gegeven hebben en met SUCCES, mochten onze mini's het laatste teamkampioenschap van deze periode op zich nemen !

Het was tijd voor actie met onze mini's.

Zondag 17 maart toonden zij hun springkunsten tijdens het teamkampioenschap voor mini's!

Verslagje door coach Lynn

We kwamen al heel vroeg aan om al de lange haren van onze springers in te vlechten. Wanneer we hiermee klaar waren, konden we vol goede moed beginnen met de opwarming.

Tijdens de opwarming was er nog maar weinig te merken van stress, maar tijdens de speed en de dubbels zagen we toch al enkele missers... Was de stress dan toch aanwezig? Eens ze goed begonnen waren, waren sommige onder ons niet meer te stoppen.

Zo sprong Ine wel liefst 83 dubbels en Joke 82 dubbels! De senioren kunnen hier nog iets van leren ;)

Na de speed en de dubbels kregen enkele van de mini's geen tijd om te rusten. Ze moesten zich direct beginnen voorbereiden op hun oefeningen. Dit zorgde er natuurlijk niet voor dat ze hierdoor minder goed gingen springen, integendeel zelfs!

Alle mini's deden zo goed hun best dat er knappe resultaten werden behaald. Zo behaalde de ploeg van Ine en Joke een gouden medaille. Twee andere ploegjes werden knap 4de, maar ook de andere teams stonden telkens in de top 10! Proficiat aan iedereen.

Natuurlijk konden de mini's niet zonder al onze trouwe supporters en de zelf gemaakte supportersvlag!

Dank u wel supportersclub!!!

Het voorbije weekend stond de 2de belangrijke afspraak van het seizoen voor de deur. Na het BK Masters (individueel) in november was het nu tijd voor het BK Teams.

De voorbije 3 weekends konden de teams (4-5 personen) zich selecteren tijdens selectiekampioenschappen voor het BK Teams dat op zaterdag (gemengd en jongens) en zondag (meisjes) doorging in de sporthal van Dendermonde.

Zaterdag streed ons ancienteam mee - Kristof Laenen, Pieter Himpe, Manuel Troost, Natasja Govaerts en Eva Theuns - voor de winst. Op het WK voorbije zomer eindigden ze 2de (na Australië) en dit seizoen kwam Eva hun rangen versterken en bevestigen ze opnieuw hun kunsten. Het was een zeer spannende strijd, maar op het einde konden ze (ondanks een zééér kleine voorsprong op Siluskip) toch de gouden medaille rondhangen en brengt dit team de Belgische Titel weer mee naar 't Stad :-).

Voor Pieter, Kristof en Natasja is dit ondertussen al de 3de Belgische Titel op rij op het BK Teams, een mooie hattrick.

Zondag kwamen onze meisjesteams in actie die zich vorig weekend konden selecteren voor dit BK. 's Morgens was het tijd voor onze jonge meisjes in de categorie Beloften (12-14 jaar) - Julie Maegh, Julie Keysers, Amber Van Ruiten, Yara Meersschaert en Louise Ysewijn. Tijdens hun selectie vorig weekend hadden ze nogal last van stress, maar nu waren ze duidelijk voorbereid. Goede proeven en goede coaching door Fabian leidde hun naar een knappe 3de plaats en bijhorende bronzen medaille. De toekomst is met deze meisjes verzekerd.

In de namiddag was het dan tijd voor de 15+ (junioren en senioren) waar alle hoop rustte op ons meisjesteam - Joke Hoste, Charis Verrept, Laura Van Raemdonck, Charlotte Maegh en Katrien Verbunt - die een staaltje van hun creativiteit lieten zien tijdens de selectie vorig weekend. Ze verbaasden toen vriend en vijand met 2 foutloze freestyles, SR 2 en DD 3 en kregen lovende woorden van de concurrentie voor hun prachtige / originele freestyles gemaakt op muziek. De hoop op de top 5 was er, maar er ging moeten geknokt worden in een zeer sterk deelnemersveld. Ze sprongen enkele heel goeie onderdelen (waaronder een foutloze DD4 en goeie DD speed), maar een paar keer was het net dat foutje teveel. Over het algemeen een goede wedstrijd, maar net dat foutje teveel om zich in die top 5 te nestelen. Ze eindigden 7de, maar waren toch tevreden om het kampioenschap te eindigen met hun foutloze freestyle.

Al deze teams mogen deze zomer naar het EK Teams dat plaatsvindt in Aalborg, Denemarken op 26 - 27 juli 2013. Het gemengde team en beloftenteam strijden mee in het European Championship (Beloften in het European Youth Championship), terwijl het meisjesteam zich mag bewijzen in de categorie van het Youth Tournament.

Check de foto's bij media dankzij Frank & Ann Verbunt - topfotograven!!!!

resultaten Beloften - Meisjes - Open

Toekomst is verzekerd, maar ook de anciens zijn nog niet versleten! (Dubbel Goud en Brons)

Het voorbije weekend gingen op zaterdag en zondag in Oostende (Mr. V Arena) de B-, 25+ en A-masters door. Het weekend waar de individuele toppers van de voorbije selectiemasters (tijdens 2 voorafgaande weekends) onderling strijden om de medailles en de titel van Belgisch Kampioen. RSC Rivierenhof was present en de medaillekansen dankzij de goede resultaten op de selectiemasters werden verzilverd of nog beter gezegd verGOUD!

Op zondag waren het de A-masters waar de allerbeste met elkaar strijden in de 3 bekende onderdelen: speed 30s, speed 3 min en freestyle. Bij de beloften ging Yara Meersschaert aan de haal met de gouden medaille en mag ze zich een gans jaar beste Belgische vrouwelijke belofte noemen, maar ook plaats 3 en dus het brons was voor onze club nl. Julie Keysers. Onze andere geselecteerden beloften eindigden op plaatsen .... De supporters en coach Fabian zagen dat het goed was en de vele felicitaties bleven niet uit.

Dikke PROFICIAT! Hopelijk kunnen jullie de komende jaren en ook bij de 15+ voor nog vele mooie resultaten zorgen. Keep up the good Work!

Op zaterdag was het tijd voor de B-masters en 25+ masters. Aangezien RSC Rivierenhof de eerste en oudste club is van België (we leerden immers ons volk springen) is het logisch dat we wel wat oudere springers hebben. Mastercoach Joke Hoste en bestuurslid Eva Theuns beschikken over een gezegende leeftijd en gingen nu zelf de strijd aan in deze 25+ categorie. Het winnaarsbloed vanop het WK-demo is duidelijk nog steeds aanwezig, want Joke Hoste wint het goud en de titel bij de 25+ masters (onder de springers zelf ook wel de bommamasters genoemd), terwijl Eva Theuns de bronzen medaille rond haar nek liet bengelen.

Onder het motto: oud en nog niet versleten toonde RSC Rivierenhof dat jong en oud hand in hand de mooie toekomst van RSC Rivierenhof tegemoet gaan!

Yara Meersschaert - Belgisch Kampioen Rope Skipping Masters 2012

Resultaten

Eindstand A-masters 2012,  B-masters en 25+ masters 2012

resultaten

België is top of nog beter gezegd Antwerpen is top! Antwerpen wil zeggen RSC Rivierenhof, want onze 2 deelnemers aan de Europese Masters komen met eremetaal naar huis. Natasja Govaerts had naar eigen zeggen een iets mindere dag bij aanvang, maar ze scoort toch een mooie 3de plaats Overall bij de meisjes en brengt zo de bronzen medaille mee naar huis. 2 jaar geleden pakte ze ook al zilver en ook nu hoort ze nog steeds bij de top 3 van Europa. Pieter Himpe (onze "ancien") deed waar hij al zolang op hoopte. Hij scoorde met zijn foutloze freestyle, deed zijn 19 level 5 tricks en wint de titel van Europees Kampioen freestyle!!! Onze Single Rope Master :-) scoort eindelijk zijn welverdiende 1ste plaats op dit onderdeel en kreeg met veel trots de bijhorende gouden medaille.

 

Zowel zaterdag als zondag verbaasden onze springers zichzelf en de jury met enkele topscores en de bijhorende podiumplaatsen. Speedrecords werden moeiteloos verbroken en pareltjes van freestyles werden (bijna) foutloos neergezet! Proficiat aan iedereen!!

Beloftenmasters (geselecteerden)

A-masters
Julie Maegh
Yara Meersschaert
Julie Keysers
Louise Ysewijn
Amber Van Ruiten
Joke Van Geel (30s)

 15+ Masters (geselecteerden)

A-masters B-masters
Natasja Govaerts Charlotte Maegh
Kristof Laenen  
Manuel Troost  
Pieter Himpe (freestyle)  

Resultaten

Eindstand Selectiemasters 2012: jongens 15+ op blz.19 (49 deelnemers), meisjes 15+ op blz. 10 (278 deelnemers) en beloften meisjes op blz. 3 (219 deelnemers)

Voor je plaats in de nationale ranking kijk je snel even bij de eindstand. Zo kan je zien op welke plaats je bent geëindigd van alle deelnemers van gans Vlaanderen aan de selectiemasters 2012! Zo zie je dat onze club met Julie Maegh, Yara Meersschaert en Julie Keysers de top 3 bezet in de eindstand. De beste 3 beloften springen dus in onze club en hopelijk kunnen ze dit tijdens de A-masters herhalen.

Terwijl iedereen in de ban is van de Olympische Spelen scoren enkele Belgen wel GOUDEN medailles tijdens het WK Rope Skipping dat doorging van zondag 5 augustus - dinsdag 7 augustus in Tampa, Florida, USA.

De World Cup (demonstratie) is net achter de rug. RSC Rivierenhof heeft opnieuw de gouden medaille gewonnen en wint hiermee hun 5de wereldtitel (op 6 World Cups)!!!!
Het was een spannende strijd tussen Hong Kong (uittredend wereldkampioen demonstratie), USA, Australië en wij.
 
We zetten hiermee een historische prestatie neer, 5-voudig WERELDKAMPIOEN, en tijdens de wedstrijd was onze choreografie super. Het was bijna tot in de perfectie geslaagd, maar het was zenuwslopend tot de laatste sprong.
Alle springers gaven alles tot de laatste sprong en de laatste druppel zweet (en het zweet vloeide met liters).
2de is Australië geëindigd, op de 3de plaats staat USA en Hong Kong eindigde 4de (wegens iets teveel foutjes)!
 
De springers van het nieuwe WERELDKAMPIOENENTEAM:
Joke Hoste, Kristof Laenen, Mikis Goos, Fabian Troost, Eva Theuns, Charis Verrept, Natasja Govaerts, Laura Van Raemdonck, Kelly Dierckx, Ineke Bogaert, Anke Stuer, Mickey Biltjes.
(ook in de andere disciplines was het prijs met goud, klik op lees meer voor onze vice-wereldkampioenen te ontmoeten!)
 
RSC Rivierenhof - World Champions Rope Skipping
 
 
 
Rekeningnummer

 

BE71 0682 0913 6269

RSC Rivierenhof

Matheus Corvenstraat 32, 2100 Deurne

Contact

 

Algemene info nodig?

info@rsc-rivierenhof.be

 

Demo nodig?

demo@rsc-rivierenhof.be

 

Decathlon clubkaart

 

Klik op onderstaande link en koppel jou kaart aan onze clubkaart.

Klik hier

Sponsors

 

 

   Stroppa BVBA

 

Like us!

 

Like onze pagina op facebook!

 Like onze pagina op instagram!

   rsc_rivierenhof

Like us!

 

Like onze pagina op facebook!

 Like onze pagina op instagram!

   rsc_rivierenhof

Recente Artikels
Nieuwe website
06/09/2017
Editie 2
01/03/2017
Editie 1
01/03/2017
Democup 2016
16/01/2017
K3 en Rivierenhof
13/01/2017
Trainingskalender 2016 - 2017
01/11/2016
zoeken

© 2019, website powered by Twizzit.com