De wedstrijden van het weekend van 10 en 11 oktober waren toppers!

Ahja… RSC Rivierenhof was de organiserende club. En dat wil zeggen dat het heel gezellig was met de nodige sfeerbrengers: namelijk een buitentent met het zonnetje erop en af en toe een mopje van de speaker voor het publiek. Gooi daar bovenop nog enkele topprestaties van onze skippers en het plaatje was compleet.

Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant streden samen voor een selectie voor het BK. De eerste 10 skippers Over All en skippers die op een bepaald onderdeel beter waren, mochten mee.

Zo werden op zaterdag 3 Rivierenhoffers geselecteerd. Yara Meersschaert behaalde een Over All bronzen medaille en werd automatisch geselecteerd voor het BK. Daarbij kreeg ze nog een bronzen medaille voor de 30 seconde speed met een score van 91. Charlotte Maegh eindigde op de 9de plaats en haalde daarmee ook een selectie binnen, samen met een bronzen medaille voor haar Freestyle met een score van 288. Onze 3de geselecteerde van de dag was het zusje Julie Maegh. Zij werd Over All 7de. Naast deze 3 selecties namen ook Amber Van Ruiten, Julie Keysers, Louise Van de Walle, Louise Ysewijn en Evelien Goeman deel. Deze laatste werd zelfs 3de samen met Yara op de 30 seconden speed. Dus zeker en vast een deelmedaille, maar helaas geen top 10. Benoemenswaardig: Julie eindigde in de Over All op de 16de plaats en Louise Ysewijn werd 23ste.

Op zondag waren de beloften aan de beurt. Er waren die dag 4 beloften die het beste van zichzelf hebben gegegeven. Liene Van Trier werd bekroond met een bronze medaille en werd hiermee geselecteerd voor het BK. Linde Van Tente werd knap 12de, Ine Van Geel werd 13de maar kon met 87 speed op 30 sec toch een gouden medaille voor dit onderdeel bemachtigen en zich enkel voor dit onderdeel selecteren voor het BK. Joke Van Landeghem had door enkel missers nog een 30ste plaats. 

 

PROFICIAT aan alle springers en hun coaches!